Aanzoeksring

Aanzoeksring

De verlovingsring wordt vaak ook aanzoeksring genoemd. Dit refereert naar het moment waarbij de ring symbolisch zo belangrijk is. Toch is het niet alleen voor dit moment maar natuurlijk voor de gehele verloving en vaak langer een  hele belangrijke ring en een waardevolle herinnering. Bij Zuyver Juweliers in Dronten en Harderwijk hebben we een grote collectie die geschikt is als verlovingsring en we helpen je daar graag bij.

Wat is een goede verlovingsring?

Om te beginnen bepaal je zelf wat een mooie ring is voor deze gelegenheid. Er zijn wel een aantal details om rekening mee te houden die we graag met je delen. Zo is een aanzoeksring over het algemeen een ring met één diamant. Met deze ene steen zeg je eigenlijk; voor mij is er maar één!

Deze ring word vaak de solitaire ring genoemd en bestaat er in vele uitvoeringen. Het kan een strakke maar ook een hele sierlijke ring zijn in wit, geel of roodgoud.

Probeer rekening te houden met de kleur goud die je kiest. Bijna iedere ring is in wit, geel of roodgoud verkrijgbaar en het is wel belangrijk dat de verlovingsring in de toekomst bij de trouwring past.

Denk niet teveel na over de juiste ringmaat. Over het algemeen is dit moeilijk in te schatten en zorgen wij na het aanzoek wel voor het aanpassen van de maat zodat de ring goed past.