Gouden trouwringen

Zuyver Juweliers: dé trouwringen specialist van Harderwijk en Dronten

Stap jij in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Een prachtig moment in het leven, wat gevierd moet worden!

Bij deze prachtige dag hoort naast een trouwjurk en trouwlocatie, het uitwisselen van de ringen die jullie de rest van jullie leven mogen gaan dragen. Deze symbolische vereniging van twee geliefden is dan ook niet zomaar een aankoop. Naast de emotionele waarde heb je bij trouwringen de keuze uit vele opties en mogelijkheden. Leg deze naast de smaak van jou en je geliefde en de ideale ring is gevonden!

P.S. Nog niet op je knieën gegaan? We hebben ook een grote collectie verlovingsringen.

Of je nu al goed weet wat je wilt of helemaal niet, deze keuze kan soms lastig zijn. Bij Zuyver Juweliers beschikken we over een ruime collectie trouwringen, met in het bijzonder gouden trouwringen, en we helpen je daar graag bij!

In de winkels kunnen we je alles vertellen over trouwringen van goud, op deze pagina geven we alvast een voorzetje.
Kom langs in onze winkels of maak alvast een afspraak.

Ruime collectie gouden trouwringen

Vanwege de waarde die de ring symboliseert, wordt het sieraad veelal gemaakt van het kostbare metaal goud. Waar gouden trouwringen voorheen met name in de bekende gele kleur werden uitgevoerd, is er tegenwoordig steeds meer mogelijk.

In onze winkels in Dronten en Harderwijk beschikken we over een grote collectie gouden trouwringen voor heren en dames. Wij bieden hier de volgende mogelijkheden:

In drie kleuren goud

 • Geelgoud: Geelgoud is het meest klassieke materiaal voor het maken van sieraden en ook trouwringen en is wereldwijd de meest populaire goud-kleur. Afhankelijk van het gehalte goud (aantal karaats) des te warmer of kouder de geel-gouden glans is.
 • Witgoud: Witgoud is een menselijke uitvinding en wordt gemaakt door goud te combineren met palladium of zilver. Qua kleur doet witgoud erg aan zilver denken, waarmee het een perfecte keuze is voor mensen die een kwaliteitsring met een ingetogen uitstraling willen.
 • Rosegoud: Roségoud is goud gecombineerd met koper. Roségoud wordt steeds populairder, met name bij mensen die niet bang zijn om een beetje op te vallen. Een andere reden om voor roségoud te kiezen, is dat het bij sommigen mensen gewoon veel mooier staat.

Te combineren

Kun je niet kiezen uit één soort goud, dan kun je ook kiezen voor bicolour of tricolour trouwringen. Hierin kunnen twee of drie kleuren goud worden verwerkt, in de combinatie die jullie het meeste aanspreekt. Bicolor en tricolor trouwringen bestaan vaak uit combinaties van wit-, geel- en roségoud.

Met diamant

Je kunt je trouwring heel mooi ingetogen houden, maar ook prima kiezen voor een opvallend exemplaar met diamanten. In de praktijk zien we dat met name de trouwringen voor dames vaak worden voorzien van één of meerdere diamanten. De heren kiezen veelal voor de ring in dezelfde stijl, die echter ingetogener en dus zonder diamant wordt uitgevoerd. Natuurlijk zijn jullie altijd vrij in je keuze, dus kies vooral voor ringen die helemaal bij jullie persoonlijkheid en stijl passen! Als het goed is, dragen jullie ze immers voor de rest van je leven!

Elegante geel gouden trouwringen met diamant
Elegante trouwringen van geelgoud en witgoud met diamant
Smaakvolle trouwringen van witgoud en roodgoud met diamanten

Karaats goud

Het gehalte goud in geelgouden, witgouden en roségouden ringen is niet altijd hetzelfde. Om meer duidelijkheid te verschaffen over het aantal karaten in het goud, zijn er bepaalde standaarden vastgesteld. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger het aantal karaten het goud bezit, hoe duurder het is.

Puur goud uit de natuur is 24 karaat. Met zilver en palladium wordt goud terug gelegeerd naar lagere karaatgehalten. Over het algemeen geldt: hoe lager de karaatgehalte, hoe lichter de kleur geel en des te harder het goud.

De gouden trouwringen bieden we bij Zuyver Juweliers aan in de volgende karaatgehaltes, waarbij 14 karaats de meest gebruikelijke karaatgehalte in Nederland is voor trouwringen:

 • 8 karaats
 • 14 karaats
 • 18 karaats

Voordelen

.. van trouwringen van goud

 • Zeer sterk en duurzaam, te dragen voor de rest van je leven
 • Blijven voor altijd mooi geel, goud oxideert niet en is bestand tegen weersinvloeden
 • Altijd aan te passen van ringmaat
 • Later altijd nog weer de mogelijkheid om het ontwerp te veranderen

 

.. van Zuyver Juweliers

 • Zeer ruime collectie
 • Levenslange garantie
 • Kosteloos te laten graveren
 • Deskundig advies
 • Gratis luxe ringendoosje
 • Mogelijk om verschillende ringmaten te passen
 • Wij bewaren na aankoop de trouwring in de kluis tot de bruiloft
 • Ook voor services als omsmelten, vermaken en reinigen

Onze trouwringen services

 • Trouwring vermaken; vergroten (oprekken) of verkleinen
 • Trouwring inleveren of verkopen
 • Trouwring (om- /samen-)smelten
 • Trouwring reinigen, poetsen of schoonmaken
 • Trouwring repareren
Uitzonderlijke wit gouden trouwringen met diamanten

 

Erg is goed met ons meegedacht en wij zijn heel erg blij met het resultaat.

Robbert-Jan en Maaike

 

Erg goede hulp, ook als je een bijzondere wensen hebt. Goed en snel geslaagd voor onze trouwringen

Christian

Wij zijn zeer goed geholpen met onze wensen voor onze trouwringen! Voor de vrouwenring hebben we onze ideeën besproken om de verlovingsring te gebruiken in een nieuwe ring voor het trouwen en Jeroen heeft ons hierbij uitstekend begeleid naar wat er mogelijk was. Er wordt meegedacht en aan alle wensen voldaan!

Anoniem

Wij hebben rond augustus 2016 onze trouwringen bij Juwelier Zuyver Harderwijk besteld. Ik ben nogal een twijfelaar, dus nadat we ze besteld hadden , begon ik te twijfelen of ik wel de goede keuzes gemaakt had. Jeroen nam de tijd om naar me te luisteren een bood andere opties aan. Een jaar later is mijn man zijn trouwring verloren tijdens het zwemmen in de zee in Italië. Ook toen heeft Jeroen zijn best gedaan om tot een goede prijs te komen. Super fijn!

Hans en Patricia

één van de 7 zuyverheden

6/7 XXL trouwringencollectie

Maak een afspraak


Uitzonderlijke geel gouden trouwringen met diamanten

Gouden trouwringen kopen bij Zuyver Juweliers in Harderwijk of Dronten

Kom jij langs in onze winkel in Dronten of Harderwijk voor de oriëntatie en aankoop van gouden of 1 van onze andere trouwringen? We zien je daar graag!

Kom gerust langs, maar je mag ook altijd van te voren even bellen voor een afspraak. Over het algemeen worden onze bezoekers snel geholpen. We zorgen er namelijk voor dat er altijd voldoende personeel aanwezig is. Soms kan het voorkomen dat iedereen op hetzelfde moment de winkel bezoekt, daarom mag je ook altijd even bellen, zodat we een speciaal plekje voor je reserveren.